Festivalul Internațional Multicultural de Teatru Tranzit Feszt

Festivalul Internațional Multicultural de Teatru Tranzit Feszt

Satu Mare

28 septembrie – 7 octombrie 2018

 

Teatrul de Nord a fost de-a lungul anilor prezent în comunitatea teatrală din România prin organizarea unui festival, fie că s-a numit ”Teatru Imagine”, ”Săptămâna Festivalului Atelier la Satu Mare” sau ”Fără Bariere”. În anul 2017 s-a dorit și s-a realizat continuarea întâlnirilor teatrale la Satu Mare, de data aceasta cu un nume și o imagine nouă: Festivalul Internațional Multicultural de Teatru Tranzit Feszt.

Ediția din 2018, anul Centenarului Marii Uniri, are ca tematică Identitatea.

Termenul identitate este generic folosit pentru a descrie concepția și expresia individualității unei persoane, concepție și expresie care sunt determinate inclusiv de afilierile persoanei la diverse grupuri (ceea ce implică identitatea de grup: identitate culturală, națională, socială etc.). Din punct de vedere cultural, identitatea este un univers simbolic în orizontul căruia oamenii trăiesc în comun. Este un sistem de credințe și coduri care explică solidaritatea dintre membrii unei societăți precum și voința acestora de a trăi în comun. Comunitatea culturală din Satu Mare, oraș aflat la confluențe culturale, politice și economice trebuie să fie principal promotor al unui dialog deschis și sincer despre raportarea noastră la identitate – etnică, națională, profesională, de gen etc. în contextul centenarului (dar nu numai).

Festivalul își propune să ofere și de această dată, prin invitarea unora dintre cele mai importante producții ale scenelor românești și maghiare, o largă posibilitate de abordare a acestui subiect extrem de bogat și să creeze un spațiu pentru dialogul dintre artiști, culturi și comunități.

 

 

Locul desfășurării: Sala Mare și Sala Studio a Teatrului de Nord, Casa de Cultură, scena mobilă de la Turnul Pompierilor, strada Horea.

 

Organizator: TEATRUL DE NORD SATU MARE - Secția Română și Trupa Harag György

Parteneri: Consiliul Local Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare

Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft