SOLDATUL DE CIOCOLATĂ - Teatrul Odeon București

Duminică 24 septembrie, ora 19.00, Teatrul de Nord - Sala Mare

 

Teatrul Odeon București

 

SOLDATUL DE CIOCOLATĂ

sau ARMELE ȘI OMUL

 

O comedie plăcută de George Bernard Shaw

Traducerea și adaptarea Dana Dima

 

Regia artistică: Andrei Şerban

Scenografia: Anka Lupeş

Coloana sonoră: fragmente din Ernani de Verdi 

 

Distribuția:

Sabrina Iaşchevici/Nicoleta Lefter, Irina Mazanitis/Antoaneta Zaharia, Alina Berzunţeanu/Ana Bianca Popescu, Alexandru Papadopol/ Gabriel Pintilei, Marius Damian/ Cezar Antal, Gelu Niţu/Constantin Cojocaru, Conrad Merricofer/Cătălin Babliuc, Dimitrii Bogomaz

 

Durata spectacolului: 2 h. 25 min. cu pauză 

 

Piesa Armele și omul, scrisă de Bernard Shaw când avea 38 de ani, vorbește despre divizarea Europei, despre naționalism și xenofobie, despre iluzia păcii, dar și despre iluzia dragostei de a înfrumuseța realitatea; cu alte cuvinte, te face să simți diferența dintre dragostea adevărată și cea de pe scenă, ca la operă. Deși piesa lui Shaw a fost scrisă acum un secol, tema este încă actuală.

„Shaw privește cu umor ipocriziile naturii umane, care, constatăm și noi odată cu el, au rămas, până în secolul 21, neschimbate. Autorul ne invită să ne vindecăm prin râs de iluziile acelui fals patriotism, cât și de absurditatea intențiilor și acțiunilor noastre. E o piesă pe care George Orwell o admira și pentru faptul că nu-și pierduse actualitatea în timp, morala ei - aceea că războiul nu e o sublimă aventură romantică, meritând în continuare a fi repetată.” (Andrei Șerban)

Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft