Nagy Orbán este directorul general al Teatrului de Nord

Luni 11 decembrie 2017, la conferința de presă organizată de Teatrul de Nord, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a anunțat numirea noului director general al instituției. Au participat la conferință directorii artistici ai celor două secții, Ovidiu Caița și Bessenyei Gedő István, și directorul administrativ, Stier Peter.

Noul manager general al Teatrului de Nord este actorul Nagy Orbán, care a câștigat concursul pentru ocuparea acestui post organizat de Primăria Satu Mare după ce mandatul fostului manager s-a încheiat.

Primarul Kereskényi Gábor și-a exprimat mulțumirea că, după trei ani, Teatrul de Nord are din nou un profesionist la conducere.

Nagy Orbán a absolvit Academia de Artă Teatrală Târgu Mureș, este de 21 de ani actor la secția maghiară și a fost timp de cinci ani director la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare. A participat la organizarea mai multor festivaluri cuprinse în calendarul instituției pe care a condus-o: Sâmbra Oilor, Festivalul Folclorului Codrenesc Oțeloaia, Festivalul Folcloric al Naționalităților, Bogdand, și la organizarea tuturor evenimentelor instituției, calendarul acesteia cuprinzând aproximativ 100 de evenimente pe an. A montat spectacole pentru copii la Teatrul de Nord Satu Mare; a realizat coregrafia mai multor spectacole; a fost instructor de dans popular și coregraf la mai multe școli din oraș. A ținut cursuri de actorie și improvizație în tabere de teatru pentru copii.

Teatrul de Nord are la conducere o echipă tânără, multe planuri și proiecte pentru viitor, scopul general fiind creșterea calității spectacolelor, atragerea unui număr mai mare de spectatori, creșterea vizibilității instituției și la nivel național.

 

Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft