D ale Carnavalului, la Festivalul Bucureștii lui Caragiale

Secția română a Teatrului de Nord joacă marți 29 august 2017, în Festivalul ”Bucureștii lui Caragiale”, de la ora 19.00 în parcul Cișmigiu, spectacolului ”D'ale Carnavalului” - comedie în trei acte de I. L. Caragiale, regia Andrei Mihalache.

”Piesa lui I.L. Caragiale ”D'ale Carnavalului” este un bal mascat fabulos, o telenovelă arhaică în care personajele - ascunse când sub măștile carnavalului, când sub ale onorabilității - trăiesc într-o lume în care există o singură lege: a înșela (fizic, moral, pecuniar) fiecare pe fiecare. Așa trebuie să fi fost în 1885 în mahalalele de pe meleagurile noastre de poveste, măcar prin ochii lui Caragiale. Azi poate că se organizează mai rar baluri mascate, dar carnavalul e zilnic; măștile, dualitatea, miciuna au rămas un mod de viață, au devenit o filozofie...”

Distribuția: Sorin Oros, Romul Moruțan, Radu Botar, Alexandra Odoroagă, Ciprian Vultur, Stelian Roșian, Alina Negrău, Dorina Nemeș, Tibor Székely, Carmen Frățilă, Yvette Princz, Margareta Ardelean, Botos Enikö, Adriana Filipan, Laszlo Pfeiffer, Iuliu Kecskes, Marius Bîte, Ioan Danciu, Marius Roman, Hutzel Zoltan.

 

Cea de-a VI-a ediție a  ”Festivalului Bucureștii lui Caragiale”, organizat de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, prezintă un amplu program care pune sub lumina reflectoarelor imaginea lui I.L. Caragiale, reputat cronicar de caractere și moravuri.

Cu această ocazie, cea mai veche grădină a Capitalei – Parcul Cișmigiu devine loc de întâlnire pentru nu mai puțin de 330 de actori, muzicieni, acrobați și artiști plastici care recreează, timp de o săptămână, un fragment din universul Bucureștilor de altădată.

 

 

https://www.teatrulioncreanga.ro/en/news/festivalul-bucurestii-lui-caragiale

Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft