Ziua Culturii Naționale

Luni 15 ianuarie 2018 sărbătorim Ziua Culturii Naționale, spectacole și momente speciale dedicate evenimentului vor avea loc în Sala Mare și Sala Studio a Teatrului de Nord. 

În Sala Studio de pe strada Horea, de la ora 14.30, publicul tânăr este invitat la spectacolul lectură ”Avioane de hârtie” de Elise Wilk, cu Alexandra Odoroagă, Tibor Székely, Andrei Stan, Cristian But, Roxana Fânață, Anca Dogaru. Regia artistică: Carmen Frățilă. De la ora 16.00 actorul Carol Erdos moderează un talkshow cu recitaluri din poezii eminesciene, dar nu numai; invitați: Sorin Oros, Vlad Mureșan, Alina Negrău, Crina Andriucă.

La ora 17.00, în Sala Mare a Teatrului de Nord, vă invităm la un spectacol special dedicat Zilei Culturii Române şi aniversării naşterii poetului naţional, Mihai Eminescu. Programul muzical va fi susținut de artiștii: Sava Negrean Brudașcu, Marian Buzilă, Silvia Șuth și Darius Câmpean, George Negrea și Edmund Francisc Balogh și Grupul folk ”Gala”. Despre Mihai Eminescu vor vorbi Robert Laszlo, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și Felician Pop, directorul Muzeului de Istorie. Vor recita Bogdan Botiș și Vivien Szerémi.

 

 Din 2011, celebrăm în fiecare an Ziua Culturii Naţionale de ziua lui Mihai Eminescu, pe 15 ianuarie. Parlamentul a aprobat această lege în 2010, iar în expunerea de motive a iniţiatorilor legii se arată:

Ziua Culturii Naționale va fi, în viziunea noastră, o zi în care nu numai celebrăm un mare creator, dar și o zi de reflecție asupra culturii române, în genere, și a proiectelor culturale de interes național.”

 


Program

 

Ora 10.00, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare - depunere de coroane și jerbe de flori

 

Ora 14.30, Teatrul de Nord, Sala Studio - Spectacol lectură: ”Avioane de hârtie” de Elise Wilk, regia Carmen Frățilă. Distribuția: Alexandra Odoroagă, Tibor Székely, Andrei Stan, Cristian But, Roxana Fânață, Anca Dogaru

 

Ora 16.00, Teatrul de Nord, Sala Studio - TALK SHOW: ”Vreme trece, vreme vine”, moderator Carol Erdos. Cu actorii: Sorin Oros, Vlad Mureșan, Alina Negrău, Crina Andriucă

 

Ora 17.00, Teatrul de Nord, Sala Mare

Concert: Sava Negrean Brudașcu, Marian Buzilă, Silvia Șuth și Darius Câmpean, George Negrea și Edmund Francisc Balogh, Grupul folk ”Gala”

Recitări: Bogdan Botiș și Vivien Szerémi

”Eminescu să ne judece” - evocare Robert Laszlo și Felician Pop

  

 

La toate spectacolele intrarea este liberă.

Locurile se rezervă la Agenția Teatrală, str. Horea nr. 6

Tel. 0261712106; agentie.teatruldenord@gmail.comOrganizatori:

Consiliul Județean Satu Mare

Centrul Județean pentru Conservarea și promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare

Muzeul Județean Satu Mare

Teatrul de Nord

Colegiul Național ”Mihai Eminescu”


Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft