Bilete online
YOM KIPPUR
de Hanna Azoulay HasfariYOM KIPPUR

de Hanna Azoulay Hasfari

vezi tot programul


Imagini

STAGIUNEA 2013 - 2014 

 

traducerea: Ada-Maria Ichim

regia artistică și scenografia: Eugen Gyemant

coregrafia: Gabriela Tănase

 

distribuția:

Amira - Ioana Cheregi

Evelyn - Alexandra Odoroagă

Fanny - Alina Negrău

Malka - Carmen Frățilă

Mama - Rora Demeter

 

Regia tehnică: Dorel Iurcencu

Sunet: Szátvári Csaba

Lumini: Ioan Iluță, Ioan Dindiligan

 

Durata spectacolului: 1h, 15 min.

Spectacol cu publicul pe scenă!

 

Piesa autoarei israeliene Hanna Azoulay-Hasfari este o confruntare între patru personalități pasionale, patru surori pe care dispariția bruscă a mamei lor le aduce din nou împreună, după cincisprezece ani în care lucrurile nespuse dintre ele le-au făcut să se îndepărteze.

O sărbătoare a ispășirii, a judecății și a iertării le obligă să își regăsească una în cealaltă rădăcinile pierdute și, în ciuda temperamentului lor mediteranean, să se împace în primul rând cu propria identitate și să se accepte pe ele însele, așa cum se văd oglindite în celelalte.

Figura unei mame luptătoare, care și-a apărat toată viața puii ca o leoaică, poate cu prețul dragostei acestora, domină chiar și în absență viețile fiicelor sale, crescute pentru a deveni niște supraviețuitoare.

Urmând structura unui film polițist, surorile trebuie să rezolve misterul dispariției mamei, dar în această încercare ajung să dezvăluie secretele mai adânci, ce stau la rădăcina istoriei lor de familie.

Astfel, teme fundamental umane ca iertarea de sine, acceptarea propriei identități, reevaluarea tradiției și a maternității, existența într-un spațiu al războiului mai ales interior, conduc spectatorul printre valurile de furtună ale unei comedii dulce-amărui, ca gemul de gutui pentru Yom Kippur.

Eugen Gyemant

 

 

 

Bilete online

COREGRAFA

DISTRIBUTIA

FOȘTI ANGAJAȚI ȘI COLABORATORI
Eugen Gyemant
regia artistică

ECHIPA TEHNICA
Dorel Iurcencu
regia tehnică


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft