Bilete online
HAMLET
de William ShakespeareHAMLET

de William Shakespeare

vezi tot programul


Imagini

STAGIUNEA 2008 - 2009

HAMLET de William Shakespeare

Regia artistică GELU BADEA 

Costumele Klara Labancz

Decorul Mihai Pastramagiu

Muzica Mircea Octavian

Mişcarea scenică Gabriela Tănase

Lupte scenice Gabriel Duţu  

Distribuţia:

Hamlet - Sorin Miron

Claudius - Gabriel Duţu

Gertrude - Dana Moisuc

Polonius - Carol Erdös

Ofelia - Diana Turtureanu

Horaţio - Ştefan Bordea/Vlad Mureşan

Rosencrantz - Camelia Rus

Guildenstern - Tibor Székely

Laertes - Sergiu Tăbăcaru

Osric - Ciprian Vultur

Gropar 1 - Radu Botar

Gropar 2 - Carol Erdös

Compania Teatrală “Hamlet”: Dorina Nemeş, Alina Negrău, Renata Heidel, Andreea Mocan, Diana Turtureanu, Silva Helena Schmidt

Compania Teatrală “Slujitorii Majestăţii Sale”: Ion Tifor, Radu Sas, Marcel Mirea, Adriana Vaida, Carmen Frăţilă, Rora Demeter

 

Sufleur - Lucia Maria Racşan

Sonorizare - Szátvari Csaba, Robert Costea

Lumini - Mihai Zima, Ioan Dindiligan, Ciprian Fogaş

Regia tehnică - Dorel Iurcencu, Ritta Szabo

 

Pe principiul ca „nu e om sa nu fi scris o poezie” la care se adauga dogma „românul s-a nascut poet”, teatrele ca institutie (fiecare dintre ele) si regizorii (aproape toti) se raporteaza macar o data la piatra filozofala a dramaturgiei - HAMLET de W. Shakespeare. Nevoia de a prezenta povestea („Hamlet” este totusi o mare poveste simpla între personaje foarte complicate) a disparut demult; pariul teatrului si al regizorului este de a face altceva prin raportare la alt altceva facut de altii înaintea altora care au încercat sa-si ciopleasca propria fateta a diamantului. „Hamlet” a devenit un „bolovan” la care se înhama ciclic generatie dupa generatie de sisifi; este un fost diamant brut devenit sfera perfecta tocmai pentru ca fiecare parere teatrala l-a rotunjit la rândul sau, fara a-i rapi macar un micron din circumferinta.

Se spune - si creatorii de teatru sunt, de regula, superstitiosi - ca 33 de ani (vârsta lui Cristos si a lui Hamlet) reprezinta un prag de viata si de moarte. Abia pe la 40 de ani încep îndoielile: de spate, de personalitate, de C.V. sau degeaba. Cu toate astea, la 40 de ani de teatru românesc institutionalizat în Satu Mare credem ca avem voie sa montam Hamletul nostru. Bine, rau - veti hotarî dumneavoastra! Noi am încercat sa ne facem lectiile cât mai bine; cu suflet, cu truda, cu respect pentru actul artistic.

Andrei Mihalache, director artistic

Aici la Teatrul din Satu Mare, dincolo de caldura cu care am fost înconjurat si de profesionalismul tuturor, si doresc sa nu ma refer strict la actori, mi s-a oferit ocazia de a crea pentru prima data într-un teatru din România o coloana sonora cu o amprenta mai deosebita. Este vorba despre un spatiu sonor Acousmatic (plasarea sunetelor în spatiu), metoda moderna de exprimare preluata din sistemele Multimedia si care se aplica cu succes acestei forme teatrale.
Mircea Octavian, compozitor

Am facut acest spectacol cu gândul la profesorii mei Mona Chirila si Radu Penciulescu. Dedic acest spectacol tatilor nostri si fiilor nostri, lui Toma care m-a învatat ca nu exista fantome ci numai oameni deghizati în fantome, tatalui meu si fiului meu.

Gelu Badea, regizor

 

afiş: Cristian Gătina

 

Bilete online

DISTRIBUTIA
Carol Erdös
Polonius
Dana Moisuc
Gertrude
Radu Botar
Gropar 1
Tibor Székely
Guildenstern

FOȘTI ANGAJAȚI ȘI COLABORATORI
Camelia Rus
Rosencrantz
Dorel Iurcencu
regia tehnică
Gabriel Duţu
Claudius
Gelu Badea
regia artistică
Ion Tifor
Actor
Klara Labancz
costumele
Radu Sas
Actor


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft