Bilete online
THE WHOLE IS ALWAYS LESS THAN THE SUM OF IT’S PART

06.10.2018, ora 15.00, Teatrul de Nord - Sala Studio

 

THE WHOLE IS ALWAYS LESS THAN THE SUM OF IT’S PART

ÎNTREGUL ESTE ÎNTOTDEAUNA MAI PUȚIN DECÂT SUMA PĂRȚILOR

 

Instalație de Bogdan Olarson și Andrei Raicu

 

Identitatea nu ar trebui sa fie doar despre ceea ce știm, ci mai degrabă cum accesăm aceasta știință/cunoaștere. Problematica sinelui devine o ipoteză de exploatat pentru ceea ce definim ca fiind ​identitate. Suntem cu toții parte din ​ea, dincolo de imaginație, precum valurile și fluctuațiile unui ocean. Chiar dacă încercam să separăm de exemplu două valuri, care diferă în viteză și intensitate, în sine, separarea devine imposibilă.

Noi facem parte din același ocean, cu toate acestea încă discutăm despre diferențe. Pentru noi aici intervine absurdul: cât de mult sunt polarizate aceste categorii și cum ne întoarcem ideologic la ele?

Undeva greșim politic în felul în care ne poziționăm noi, oamenii, față de ecosistemele din jurul nostru. Ne-am creat instituții în care dezbatem același probleme care ne aparțin și sunt centrate tot pe noi, oamenii.

Materia conține memoria unui spațiu încărcat de aceeași rețea care ne cuprinde și pe noi și tot ceea ce ne înconjoară, mai mult decât am crede sau mai mult decât am fost educați să credem.

 


BOGDAN OLARSON (n. 22.10.1994) este artist multimedia, coregraf și soundscaper. În 2016 a absolvit Facultatea de Teatru în cadrul Universității Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, secția actorie, iar în 2017 devine masterand al programului de Arte Interactive, în cadrul Facultății de Teatru și Televiziune la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Creează lucrări artistice care gravitează spre chestionarea existenței umane în raport cu fragmentarea/augmentarea corpului prin spațiu, timp și virtualitate.

 

Născut în 1988, în București, România, ANDREI RAICU studiază Regie de Teatru,  în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București și își continuă aprofundarea cunoștințelor în cadrul Masteratului de Regie, condus de Theodor Cristian Popescu, la Universitatea de Artă din Târgu Mureș.

Debutează ca regizor de teatru în 2013, la Godot Caffe Teatru în București cu „Iaacovi și Leidental” de Hanoch Levin și mai semnează regia a două spectacole bazate pe textele lui Goran Stefanovski: în 2015 „Hotel Europa” la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București, iar în 2016 „Euralien”, o co-producție a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad cu Asociația Citizenit.

În același timp, Andrei Raicu semnează și sound design-ul la mai multe spectacole din teatrele românești: "Sclavi” de Maria Manolescu,  regia Theodor Cristian Popescu (Fabrica de Pensule, Cluj Napoca), "Sufocare" de Chuck Palahniuk, regia Ovidiu Caița (Teatrul ”Regina Maria” Oradea), „Aventura” de Alfredo Sanzol (Teatrul tineretului Piatra Neamț), regia Theodor Cristian Popescu, „Super OK” de Mircea Moroianu, regia Alexandros Raptis (Teatrul Național ”I.L. Caragiale”, București).

În prezent, folosindu-se de experiența acumulată în regie și muzică, Andrei Raicu,  continuă să exploreze și alte orizonturi artistice din zona de performance, queer și techno. Creează în colaborare cu artiști din afara granițelor, în Berlin,  mai multe happening - uri: „Athanatizein – ad immortalitatis ritual” , „Gruesome Manifesto”, „Queeerdos III - Divination”.

TRANZIT FESzT
TRANZIT FESzT 2018
Festivalul Internațional Multicultural de Teatru Tranzit Feszt 2018
PROGRAM - TRANZIT FESzT 2018
ALBASTRU. GALBEN. ROȘU - Teatrul Municipal Baia Mare
MARÓ - Teatrul Yorick, Târgu Mureș
ALICE - Teatrul Tamási Áron, Sfântu Gheorghe
OCCIDENTAL EXPRESS - Teatrul Trap Door, Chicago
JULIETA - Teatrul Național Csokonai, Debrecen
ÎN UMBRA MARELUI PLAN - Reactor, Cluj-Napoca
MARTIRI - Figura Stúdió Színház, Gheorgheni
VĂ PLAC BANANELE, TOVARĂȘI? - Studio Act, Oradea
TO_R (Pomană) - Studio M, Sfântu Gheorghe
BUNĂ, NAZISTULE! - Teatrul Csiky Gergely, Kaposvári, Ungaria
CĂLDURĂ ÎN NOIEMBRIE - Teatrul Naţional Eugene Ionesco, Chişinău, Republica Moldova
POVESTE DIN TRANSILVANIA/ERDÉLYI MESE - Studio Act, Oradea
ORAȘUL NOSTRU - Teatrul Clasic Ioan Slavici, Arad
NEXT - Compania András Lóránt, Târgu Mureș
JUST PUSH PLAY - Improv Show
ILEGITIM - Teatrul Maghiar de Stat Cluj
PROTEJAT/NEPROTEJAT - Asociația ANIMACT, Târgu Mureş
TRIX SHOW - Teatrul Aureliu Manea, Turda
IDIOTUL - Teatrul Național Csokonai, Debrețin
AVIOANE DE HÂRTIE - Trupa de elevi voluntari, Teatrul de Nord - Secția Română
OFFLINE - Compania Guga Junior, Teatrul Național Târgu Mureș
DUMBRAVA - Waitingroom Project, Cluj-Napoca
REȚETA PERFECȚIUNII... - Teatrul de Nord, Secţia Română
CLASA NOASTRĂ - Teatrul Național din Miskolc, Ungaria
THE WHOLE IS ALWAYS LESS THAN THE SUM OF IT’S PART
RUSSIAN NIGHT - cu Tania Popa
CINCISPREZECE ÎNCERCĂRI PENTRU ACTORIE - Teatrul de Nord, Trupa Harag György
STAGE DOGS - Teatrul ACT, București

Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft