Bilete online
Rezultatele concursului de dramaturgie

20 septembrie 2018


Concursul de dramarugie Focus Drama:Ro a ajuns la final
  

Teatrul de Nord Satu Mare a lansat la începutul lunii iulie concursul de dramaturgie Focus Drama:Ro, cu tema „Diferitele generații în căutarea diferitelor Românii”. Au fost luate în considerare textele autorilor de limbă română care s-au încadrat în tema concursului și care nu au fost montate sau publicate înainte de data limită anunțată. În selecție s-a ținut cont de originalitatea propunerii, de calitatea scrisului și de relevanța abordării pentru tema concursului.

Din cele 76 de texte primite, juriul concursului, format din Elise Wilk (dramaturg), Ovidu Caița (regizor) și Radu Botar (actor) a votat pentru următoarele texte:

1. Tără(z)boi de Mariana Starciuc - textul câștigător 

2. Nu vorbim despre asta de Alexandra Felseghi

3. Uitasem de Leane Barbu

4. Hic Sunt Leonesse de Bogdan Georgescu

5. Smaralda vă vede de Selma Dragoș


Textul câștigător, Tără(z)boi de Mariana Starciuc, va avea premiera în 11 noiembrie 2018 la Teatrul de Nord.
Celelalte patru piese finaliste vor beneficia de spectacole-lectură în cadrul unui eveniment dedicat dramaturgiei românești contemporane.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au trimis textele lor despre „Diferitele generații în căutarea diferitelor Românii”.

  

Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft