Bilete online
FOCUS FEST 2022

Asociația FOCUS DRAMA împreună cu Trupa MIHAI RAICU a Teatrului de Nord

organizează

FESTIVALUL FOCUS FEST

destinat în exclusivitate elevilor din toate liceele județului Satu Mare, indiferent de profil

REGULAMENTUL FESTIVALULUI

1. Data și locul desfășurării festivalului: 5, 6 Decembrie 2022, Teatrul de Nord

2. Participanți:

Se pot înscrie la festival trupe de teatru formate din elevi de clasele IX – XII ai tuturor liceelor din Județul Satu Mare.

Fiecare trupă de teatru va avea un cadru didactic coordonator, desemnat de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, responsabil cu organizarea programului de repetiții și îndrumarea trupei în lecturare și alegerea piesei cu care vor participa.

Participarea trupelor de teatru înscrise în cadrul Festivalului FOCUS FEST este obligatorie.

3. Înscrierile se vor trimite pe adresa de email: focusdrama.ro@gmail.com până în 15 Septembrie 2022, împreună cu fișa de înscriere completată, cu ștampila unității școlare, semnătura directorului și a profesorului coordonator (pe care o puteți solicita prin e-mail la focusdrama.ro@gmail.com).

4. Durata spectacolelor:

Fiecare trupă va dispune de un interval 10 – 35 de minute în care va prezenta pe Scena Mare a Teatrului de Nord spectacolul pregătit pentru Festivalul FOCUS FEST.

5. Alegerea textelor:

Spectacolele pot avea la bază texte din dramaturgia română sau universală, clasică sau contemporană. Se admit și creații ale elevilor/profesorilor.

6. Organizarea și desfășurarea spectacolelor:

În organizarea momentului artistic trupele de teatru dispun de toată libertatea. În cadrul festivalului se vor avea în vedere originalitatea abordării textelor dramatice, inovația viziunii scenice, elemente de scenografie și decor, costume etc.

Fiecare trupă de teatru participantă la festival va beneficia de expertiza unui actor al Teatrului de Nord Satu Mare care va avea rolul de îndrumător și care îi va ajuta pe noii artiști să dea o formă finală pieselor de teatru selectate, prin acordarea de asistență în ceea ce consideră necesar: dicție, mișcare, intonație, metode de actorie, alegerea costumelor etc.

Fiecărei trupe de teatru înscrisă în cadrul FOCUS FEST i se va acorda un timp de repetiție la Scena Mare a Teatrului de Nord, repetiție în care se vor concretiza detaliile finale privind luminile, decorul, sunetul, recuzita etc. Este extrem de important ca fiecare trupă, împreună cu coordonatorul, să se încadreze în timpul stabilit la scenă. Calendarul repetițiilor va fi comunicat ulterior, în fazele proiectului, în cadrul ședințelor cu coordonatorii.

Pe tot parcursul festivalului FOCUS FEST elevii vor fi însoțiți de cadrele didactice coordonatoare.

Cadrele didactice coordonatoare vor fi responsabile și pentru procurarea acordului parental pentru participarea în cadrul proiectului a elevilor minori.

7. Calendarul activităților:

15 Mai – 15 Septembrie 2022 – etapa de înscriere

10 Iunie – 15 Septembrie 2022 – definitivarea componenței trupelor de teatru (în Septembrie va fi necesară completarea unei fișe suplimentare, cu componența nominală a trupelor înscrise și alte detalii de ordin organizatoric)

15 Septembrie 2022 – alegerea pieselor de teatru

Septembrie – Noiembrie 2022 – desfășurarea repetițiilor doar cu coordonatorul didactic

Începutul lunii Decembrie 2022 – timp de repetiție la scenă (calendarul concret va fi pus la dispoziție în acea perioadă, în funcție de numărul trupelor înscrise, complexitatea spectacolelor, etc)

5, 6 Decembrie – FESTIVALUL FOCUS FEST – ordinea programării va fi disponibilă ca și la punctul anterior

8. Juriul:

Juriul va fi alcătuit din 3 membri, din care un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare

9. Premii:

Se vor acorda premiul pentru cea mai bună actriță, cel mai bun actor și cel mai bun spectacol!!!

Proiect cofinanțat de Județul Satu Mare - Consiliul Județean în parteneriat cu Teatrul de NordInspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare.

 


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft