Bilete online
Un nou proiect al asociației Focus Drama: CĂRUȚA CU TEATRU

„Căruța cu teatru”, spectacole itinerante în județul Satu Mare 

Asociația Focus Drama, în parteneriat cu Trupa Mihai Raicu a Teatrului de Nord, anunță startul proiectului „Căruța cu Teatru”, cofinanțat de Consiliul Județean Satu Mare. Scopul proiectului constă în facilitarea accesului la cultură pentru comunitățile din județul Satu Mare unde nu există trupă de teatru, prin furnizarea gratuită a unui spectacol pentru publicul larg, din cinci zone diferite ale județului: Ardud, Negrești-Oaș, Tășnad, Carei și Medieșu Aurit, încercând astfel și corelarea activităților proiectului cu zonele de interes local, pentru încurajarea turismului.

Programul complet al reprezentațiilor:

Medieșu Aurit - Castelul Lónyai – 24 august 2023, ora 16.00

Carei – Castelul Karolyi – 29 august 2023, ora 17.00

Tășnad – Castelul Cserey Fischer – 31 august 2023, ora 19.00

Negrești Oaș – Muzeul Țării Oașului – 2 septembrie 2023, ora 16.00

Ardud – Cetate – 16 septembrie 2023 – ora 18.00

Spectacolul NUNTA, care va face circuitul celor 5 localități, combină elemente de teatru și dans, aducând în prim-plan povestea unei nunți într-o manieră inedită, captivantă și amuzantă. Performance-ul stradal surprinde prin originalitatea sa, invitând publicul să se lase purtat în lumea magică a teatrului și se adresează tuturor vârstelor, făcându-l ideal pentru întreaga familie și contribuind astfel la coeziunea socială și participarea comunitară.

Proiectul „Căruța cu Teatru” reprezintă un pas important în promovarea culturii și artei în rândul comunităților locale, susținând accesul la spectacole de calitate pentru toți locuitorii județului.Spectacol stradal: NUNTA
Concept și regie: Victor Olăhuț
Coregrafia: Florin Fieroiu
Muzica: Lucian Maxim
Asistent scenografie: Cristian Gătina

Distribuția: Crina Andriucă, Bianco Erdei, Carmen Frățilă, Andrei Gîjulete, Cătălin Mareș, Anette Marka, Andreea Mocan, Lucia Maria Racșcan, Stelian Roșian, Tibor Székely, Ciprian Vultur

Regia tehnică: Vlad Giurge

 

În spectacolul NUNTA al Trupei „Mihai Raicu”, regizorul Victor Olăhuț nu vrea să plaseze acțiunea în nici o zonă recognoscibilă de spațiu sau timp. Nu e interesat de tradiția populară, nu reproduce ritualuri folclorice, nu folosește garderoba kitsch-flamboaiantă, coafura cu sarmale și machiajul strident la modă în zilele noastre. Iar textul e sublimat cu desăvârșire. Fiind un spectacol stradal, s-a folosit de cel mai cunoscut personaj al reprezentației stradale, mimul. Apariție de obicei singulară, o regăsim aici într-o multitudine de personaje, dar care toate fac parte din același ansamblu. Iar singurul lucru care contează e relația dintre personaje. Știm că e o nuntă. Avem mire și mireasă, maestru de ceremonii, lăutari, alai. Situațiile prin care trec aceste personaje fac ca spectacolul să fie unul foarte viu, antrenant, plin de surprize, uneori tragic, dar mai ales comic. Astfel spectacolul nunții capătă foarte multă savoare, iar spectacolul „Nunta” e de-a dreptul savuros.

🍒

Părăsim sala de spectacole a teatrului și spunem pe străzile și în parcurile orașului povestea unei nunți cu început și final neașteptat. Ceremoniile amânate din cauza pandemiei au loc acum sub spectrul războiului de lângă granițele noastre. Așadar nu avem multe motive să fim optimiști, dar umorul este întotdeauna un bun antidot în vremurile grele. „Nunta” este o comedie prin care dorim să câștigăm un public nou pentru teatru. (Victor Olăhuț)

 


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft