Bilete online
CAMPANIA NAŢIONALĂ ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI 2024

Spectacolul FALSTAFF este programat sub semnul ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI, campanie inițiată de UNITER cu scopul sprijinirii artiștilor vârstnici cu probleme de sănătate.

Duminică 24 martie, ora 19.00
Teatrul de Nord – Sala Mare


MESAJUL UNITER


 
CAMPANIA NAŢIONALĂ

ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI

Ediţia 20

(20 martie – 20 aprilie 2024) 

 

În teatrul românesc, luna martie poartă simbolul generozității! E luna când facem totul pentru artiştii noştri. E luna când, atent la nevoile artiștilor săi, UNITER reia demersul caritabil validat și realizat de 20 de ani împreună cu instituțiile de cultură din România: Campania Națională „Artiștii pentru artiști”

Un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii cu probleme de sănătate și existenţă şi un semnal pentru public şi autorităţi. Cu ajutorul teatrelor de stat și independente care programează spectacole dedicate acestei cauze, UNITER se implică activ în susţinerea financiară a artiştilor aflați în situații de viață delicate. Încasările din vânzarea de bilete sunt direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală (RO14BRDE445SV17256174450). Din acest fond sunt ajutați oamenii de teatru care se confruntă cu probleme medicale complicate. 

Toate acțiunile Campaniei în anul 2024 vor avea loc, ca de obicei, în preajma zilei de 27 martie – Ziua Mondială a Teatrului –, ocazie cu care instituțiile teatrale care programează spectacole sub motto-ul „Artiștii pentru Artiști” parcurg Mesajul Internațional pentru Ziua Mondială a Teatrului. 

Anul acesta autorul mesajului internațional este dramaturgul norvegian Jon Fosse, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2023. Mesajul urmează să fie postat pe site-ul www.uniter.ro.

 

Iată care sunt teatrele care deja au răspuns apelului nostru și așteptăm cu bucurie și entuziasm să ni se alăture cât mai multe instituții: Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, Teatrul Mic București, Teatrul „Szigligeti Színház” – Trupa Szigligeti Oradea, Teatrul Dramaturgilor Români din București, Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, Teatrul de Nord Satu Mare – Trupa „Mihai Raicu”, Teatrul Municipal Baia Mare, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” București, Teatrul de Comedie București, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, Teatrul „Țăndărică”, București, Opera Comică pentru Copii București, Teatrul Evreiesc de Stat București, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, Teatrul „Tomcsa Sándor” Odorheiu Secuiesc, Teatrul „Matei Vișniec” Suceava, Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu, Teatrul Nottara București, Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, Teatrul „Puck” Cluj-Napoca, Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău, Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Teatrul Tineretului Piatra Neamț. 

Invităm atât publicul, cât și artiștii să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Teatrului în modul cel mai firesc cu putinţă: pe scenă, în sala de spectacol, în spatele scenei! Jucând și participând la spectacole menite să genereze fonduri necesare pentru a oferi un ajutor acelora care, din diferite pricini, nu mai pot crea misterul teatral pentru o vreme sau pentru totdeauna. Pe site-ul www.uniter.ro veți găsi toate instituțiile teatrale care programează spectacole sub semnul Campaniei.

Cumpărând bilete la aceste spectacole de teatru, contribuiți în mod direct la alimentarea Fondului de Solidaritate Teatrală!

Urmează să anunțăm o serie de evenimente special create anume pentru programul de caritate al UNITER, Campania Națională „Artiștii pentru artiști”.

 

Artiştii au nevoie de susţinerea ta!

Detalii și info bilete pe www.uniter.ro


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft