Bilete online
T.E.aM.A. - proiect de educație prin cultură

Administrația Fondului Cultural Național va sprijini implementarea unui proiect de educație prin cultură propus de Teatrul de Nord Satu Mare, Trupa Mihai Raicu. Este vorba despre proiectul T.E.aM.A. (Teatru.Eduațional.aspecteMarginale.Aposteriori), cu o valoare totală a finanțării nerambursabile de 69.420 lei.

Beneficiarii proiectului T.E.aM.A. sunt copiii și tinerii din ciclurile de studiu primar, gimnazial și liceal din Pomi, Negrești Oaș, Carei și presupune efectiv realizarea a trei ateliere de dramaturgie cu copii din zonele menționate.

Scopul proiectului este conectarea publicului format din copii și adolescenți din zone cu acces limitat sau inexistent ale județului Satu Mare la fenomenul teatral critic, pentru a oferi un cadru alternativ de educare în spiritul toleranței și diversității, prin intermediul organizării unor ateliere de scriere dramatică, implicând activ și nemijlocit publicul țintă în elaborarea textelor. Având în vedere caracterul educativ al acestor activități, întregul proces va beneficia de experiența unui psihoterapeut. Proiectul oferă elevilor o platformă unde să își exprime fără teamă problemele și unde să fie ajutați să le abordeze în mod creativ, rezultatul dorit fiind de a face semnificant actul cultural și educațional pentru publicul tânăr prin implicare directă și abordarea de teme de interes pentru ei. La nivel secundar, dintr-un astfel de proiect se vor ramifica și alte aspecte benefice, printre care găsirea unor soluții creative de rezolvare a conflictelor discriminatorii și de a oferi totodată un exemplu de bune practici pentru alți tineri.

În urma acestor ateliere vor rezulta trei piese ce vor fi montate într-un spectacol pentru elevii de liceu și două spectacole lectură pentru elevii din ciclurile primar și gimnazial, de către personalul artistic al Teatrului de Nord, Trupa Mihai Raicu. Spectacolele vor putea fi vizionate în luna noiembrie la Teatrul de Nord, urmând să beneficieze și de un circuit în școlile partenere în proiect.

Proiectul T.E.aM.A. (Teatru.Eduațional.aspecteMarginale.Aposteriori) se desfășoară în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare și Direcția Generală de Asistența Socială și Protecția Copilului Satu Mare.

CP-TEaMA-proiect cofinantat de AFCN.pdfParteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft