Bilete onlineFĂRĂ TITLU, ÎNCĂ

TEATRU SMArt

vezi tot programul


Imagini

FĂRĂ TITLU, ÎNCĂ – text colectiv

Dramaturgia: Natalia Graur

Regia: Ioana Cheregi

Distribuția:

Ale Dan

Bianca David

Mara Indricuț

Maria Maghiar

Silvia Mureșan

Agnes Popovici

Rianna Rotar

Alex Blănaru

Darian Coman

Luca Popovici

La scrierea textului au contribuit:
Mureșan Silvia, Huszti Stephanie, Negru Karina, Terebesi Luca, Popovici Agnes, Orha Amalia, Marița Sabrina Michelle, Baias Ema, Indricuț Mara, Barla Evelin Vivien, Moș Alexandra – Maria, Darian Coman, Ioanesi Alessia, Orha Joana, Popovici Luca, Ale Dan, David Bianca, Maghiar Maria, Szilaghi Tudor, Rianna Rotar, Schvarckopf Dominik, Chitaș Natalia, Midas Alexan, Băltățescu Carina, Mistreanu Daiana, Dărăban Daria, Hanos Blanca Tamara, Rakasi Szilvia, Chiș Alina, Blănaru Alex.

------------------------- 

Coordonator artistic: Ovidiu Caița

Regizor tehnic: Cristian Rudăreanu

Design grafic: Cătălin Mareș

Manager de proiect: Amarilys Pop

------------------------- 

Spectacol realizat prin proiectul TEATRU SMArt – cofinanțat de AFCN

PREMIERA: 5 noiembrie 2023 – Teatrul de Nord, SALA STUDIO
------------------------- 
 

Fără titlu, încă este un spectacol interactiv în care se vorbește cu sinceritate și înțelegere despre problemele cu care toți ne confruntăm sau ne-am confruntat, la un moment dat în parcursul nostru. Este despre tine, despre colegul sau colega de bancă, despre fata de la etajul 5 sau despre puștiul care crezi că s-a uitat chiorâș la tine. Acordăm suficientă atenție celor din jurul nostru? Ne întrebăm prin ce trec, sau atribuim în mod subiectiv, interpretări, comportamentului lor, după starea în care ne aflăm noi? Îi judecăm pe ceilalți mai mult decât încercăm să le fim de folos? Și dacă da, de ce?
Spectacolul dă glas unor povești fictive sau nu și este o tentativă de empatizare cu trăirile interioare și cu provocările exterioare ale fiecărui personaj. O încercare de comunicare asertivă, simplă și autentică a propriilor experiențe și de creștere a toleranței față de cei de lângă noi. Fiecare reprezentație este și o invitație de a găsi un titlu pentru acest spectacol, ca experiență de participare colectivă.

-------------------------   

Teatru SMArt este un proiect de educație prin cultură implementat de Teatrul de Nord Satu Mare și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național care a explorat, a exersat și a potențat anumite abilități de autoeducare și educare prin intermediul unor ateliere de teatru și scriere dramatică, la care au participat peste 40 de liceeni din județul Satu Mare.

Pe parcursul întâlnirilor s-a creat un mediu propice de dezbatere a problemelor cu care ne confruntăm ca tineri dar și a impactului acțiunilor noastre asupra celor din jur, a comunității din care facem parte și în mod extins, asupra societății în care trăim.

Prin intermediul atelierelor de scriere dramatică s-au abordat probleme variate prin tehnici care au făcut apel la motivație, empatie, toleranță, muncă în echipă, comunicare, responsabilitate, planificare și angajament. În urma acestor ateliere, Natalia Graur a realizat dramatizarea a două texte rezultate din scrierile și  ideile tinerilor participanți.

Atelierele de improvizație și mișcare scenică, conduse de Ioana Cheregi și Andrei Stan au avut la bază tehnici ale artelor performative care deschid orizonturi către comunicarea verbală și non-verbală eficientă, spontaneitate și adaptabilitate, abilitatea de formula clar idei și de a vorbi în public, capacitatea de a lucra în echipă, auto acceptare și toleranță, înțelegere a vieții proprii în contextul social și politic actual, dezvoltarea spiritului de observație și autoanaliză.

Rodul acestor întâlniri, care s-au desfășurat pe parcursul a șapte luni constă în două spectacole distincte, scrise cu ajutorul participanților și jucate de către aceștia.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Bilete online


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft