Bilete onlineEFECTUL RAZELOR GAMMA ASUPRA ANEMONELOR

de Paul Zindel

vezi tot programul


Imagini

STAGIUNEA 2012 - 2013

 

regia: Horaţiu Ioan Apan

scenografia: Cristian Gătina

 

distribuţia:

Beatrice - Anca Similar

Tillie - Anca Dogaru

Ruth - Alina Negrău

Nanny - Rora  Demeter

Janice Vickery - Andreea Mocan

Bunicul - Vlad Mureşan

 

regia tehnică: Dorel Iurcencu

sufleur: Viorica Botar

 

Întâlnire neîntâmplătoare

Sunt convins că nu este o întâmplare „întâlnirea” mea cu „Efectul razelor gamma...” al lui Paul Zindel. Puncte comune? Edward Albee, chimia, teatrul. Nu caut explicaţii, însă mă bucură enorm acest... punct de inflexiune al drumului meu teatral.

Piesa lui Zindel este şi va fi mereu actuală, prezentând cu sensibilitate şi umor ipostaze ale relaţiei părinte - copii, foarte bine cunoscute de autor, „Efectul razelor gamma asupra anemonelor” fiind în adevăr o scriere semi-autobiografică...

Însă „casa de nebuni” în care a crescut Paul Zindel junior se transformă în spectacolul nostru, sub influenţa amintirilor, ratărilor, dorinţelor şi năzuinţelor, într-o „casă a fantomelor”. Personajele se zbat, trăiesc, vegetează într-un univers paralel celui în care se manifestă proiecţii şi sentimente, frustrări şi angoase de-ale lor, mărturisite sau nu. Zburătăcirea cotidiană a lui Beatrice, Tillie şi Ruth poate părea melodramatică din exterior, trăirile lor, suişurile şi căderile, dezamăgirile, disperările şi visele, iubirile sunt simţite acut, pentru că sunt teribil de reale.

„Efectul razelor gamma...” ca o întâlnire: a actorilor cu nişte partituri suculente într-un univers domestic emoţionant, dar şi o re-întâlnire a mea cu trupa Teatrului de Nord din Satu Mare, cu amintiri, emoţii şi prieteni. Ca o întoarcere... acasă.

Horaţiu-Ioan Apan

 

afiş: Antim Marius

Bilete online

SCENOGRAFIA

DISTRIBUTIA
Anca Similar
Beatrice
Andreea Mocan
Janice Vickery

FOȘTI ANGAJAȚI ȘI COLABORATORI
Dorel Iurcencu
regia tehnică
Horaţiu Ioan Apan
regia artistică


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft