Bilete online

Attila Bordás este regizor, coregraf, dansator, actor, poet, Dj.

Crede in interdisciplinaritatea artelor performative si creeaza spectacole de teatru-dans, teatru fizic si teatru liric.
Preda de mai multi ani ateliere de dans si teatru in Romania si in Ungaria.

A inceput cu studii de balet clasic, dans popular (maghiar), dans modern si dans contact in cadrul sectiei de coregrafie a liceului de arta din Sf. Gheorghe, cu conducerea profesorilor Gizella Benkő, Prune Gabriel, Ivácson László, Ivácson Gizella, István Kiss, Endre Virág si Orza Calin.

A fost membrul trupei de teatru underground Osonó timp de 6 ani, ca actor, trainer si asistent regizor.

Intre 2006 – 2009 – studiaza in Bucuresti la U.N.A.T.C la sectia de coregrafie, dupa care a termina regia de teatru la U.A.T/ Targu Mures, sub indrumarea regizorului si pedagogului, László Babarczy.

In 2004 participa la un atelier sustinut de Adrienn Hód (Ungaria), studiind tehnici de dans din domeniul expresionismului german si se indragosteste definitiv de dansul contemporan. Dupa asta incepe sa-si dezvolte un stil propriu, cautand elementaritatea, expresivitatea si emotia in dans.

Activitatea sa este atat una pedagogica cat si una creativa, realizand spectacole de teatru si coregrafii. În calitate de coregraf, pe langa teatru si dans, este solicitat si pentru realizari ale spectacolelor in aer liber, opera si musical. Lucreaza alaturi de regizori ca Silviu Purcarete, Péter Novák, Cristi Juncu, Miklós Bács, Dragos Galgotiu, Stefan Iordanescu, Cristian- Theordor Popescu, Annamária Gombár si multi altii. Ca interpret a avut norocul sa lucreze cu coregrafi ca Ferenc Novák, Gigi Caciuleanu, Tony Gatlif (film), Adrien Hód, Vava Stefanescu, David Zinder, Josip Bartulovic, Kulik Johanna, Arcadie Rusu, Orza Calin, László Ivácson, Árpád Könczei, Sergiu Anghel. Cauta calitatea, adevarul artistic si originalitatea, prin tot ce face.


O SCRISOARE PIERDUTĂ
coregrafia
1 Mar 2015


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft