Bilete online
Bobo Burlăcianu

interpret, compozitor, regizor

Bogdan Burlăcianu

Data şi locul naşterii: 1 septembrie 1979, Dorohoi

Studii: 

1998, Liceul Teoretic „Grigore Ghica“ din Dorohoi

2002, Facultatea de Biologie a Universităţii „Al.I. Cuza“ din Iaşi

2011, Regie Film în cadrul Universităţii Hyperion din Bucureşti

Învață să cânte la chitară în timpul liceului și face parte din trupa de umor Patrula 0, unde îl cunoaște pe Bobi Dumitraș, viitorul coleg din Fără Zahăr. Între 1999 și 2004 activează în trupa de teatru Ludic la Casa de Cultură a Studenților din Iași.

În 2001 formează trupa Fără Zahăr și debutează în cenaclul folk Moldavia. Primul album apare în 2003 și se numește Episodu` unu: Amenințarea faitonului. Urmează albumele Episodu` 2 de la Dorohoi și Neamul lui Peneș Curcanul. Între 2004 și 2012 semnează, alături de Bobi, rubrica Voi n-ați întrebat, Fără Zahăr vă răspunde în Suplimentul de cultură. O parte din texte sunt publicate în volumul Voi n-ați întrebat, Fără Zahăr vă răspunde, de Bobi și Bobo, apărut la Editura Polirom în 2006.

În 2004 o cunoaște pe Ada Milea, cu care va colabora în spectacolele-concert Quijote, adaptare după Miguel de Cervantes, Nasul după N.V. Gogol, Deliruri și Alcool după poezii de Ion Mureșan, Insula după Gellu Naum și Cântece de iarnă.

Pentru vânzările primului album, în 2005, Fără Zahăr câştigă Discul de Aur. 

În 2012 a înfiinţat formaţia de rock alternativ The Bread Pits. 

În 2007 debutează în calitate de compozitor de muzică de spectacol cu piesa de teatru With a little help from my friends de Maria Manolescu, în regia lui Radu Apostol, la Teatrul Național Iași. Colaborează mai apoi cu teatre din București, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Piatra Neamț. În 2018 debutează ca regizor muzical cu spectacolul concert PiSiCi la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava.

Anul 2020 marchează apariția unui nou disc Fără Zahăr, intitulat Comedie Amăruie.

 


Imagini din spectacole


COLABORATOR
METAMORFOZE
regia muzicală
22 Apr 2021


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft