Bilete online
Daniel Oltean

dramaturg

Născut în 1974, la Târgu Mureș, Daniel Oltean este absolvent de drept și filosofie (Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca), dar și de teatrologie și scriere dramatică (Universitatea de Arte, Târgu Mureș). Din 1996 este procuror DIICOT în Târgu Mureș.

A fost dramaturg de spectacol pentru „Piatra” de Marius von Mayenburg, regia Theodor-Cristian Popescu (Teatrul Studio, Târgu Mureș, 2012) și pentru „Offline”, regia Laurențiu Blaga (Teatrul Național Târgu Mureș, 2018).

De asemenea, a fost consultant de spectacol  la „Punct Triplu”, regia Bogdan Georgescu (Teatrul Național, Târgu Mureș, 2014) și coautor al textului dramatic pentru spectacolul „Mutanții” coordonat de Ștefan Peca, regia Ovidiu Caița (Teatrul Studio, Târgu Mureș, 2016).

Lucrarea practică de finalizare a Masteratului de Scriere Dramatică (coordonat de Alina Nelega), „50 de secunde”, a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească a anului 2017. În 2018 piesa a fost montată la Teatrul Național I.L.Caragiale București în regia lui Eugen Gyemant.

În 2019 a fost dramaturg de spectacol la Teatru Studio din cadrul Universității de Arte Târgu Mureș, spectacol realizat de Ovidiu Caița cu masteranzii actorie anul I, „Eu tremur” de Joel Pommerat. 

În 2021 a colaborat cu Trupa Mihai Raicu în proiectul T.E.a.M.A., cofinanțat de AFCN, a susținut ateliere cu elevi de liceu din Carei în urma cărora a rezultat textul „Absențe” pus în scenă de Adrian Iclenzan.
ABSENȚE Teatrul de Nord Satu Mare 


COLABORATOR
FALSTAFF
dramaturgia
28 Ian 2024
ABSENȚE
dramaturgia
7 Nov 2021


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft