Bilete online
Florin Suciu

actor-păpușar

Florin Suciu este actor, păpușar, iluzionist și ventriloc, absolvent al Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj, 2010.

După terminarea facultății a lucrat un an la Teatrul Municipal din Baia Mare, apoi trei ani la Teatrul de Păpuși PUCK din Cluj Napoca.
Pasionat de iluzionism încă din liceu, după facultate își transformă hobby-ul în profesie, începând cu spectacolele jucate la Atelier Cafe din Cluj, trecând apoi prin experiența spectacolelor de magie şi trucuri ținute la petreceri de copii la crearea personajului Ubu din spectacolul de magie şi ventrilocie „Hocus Pocus”.
Împreună cu actorul Silviu Ruști înființează Trupa de teatru independent Magic Puppet, din dorința de a da viață personajelor create de ei într-un alt spațiu decât cel al unei instituții teatrale. În februarie 2020 cei doi reușesc să deschidă o sală de teatru, dar pandemia din martie le-a dat planurile peste cap pentru o vreme.
La spectacolul „Hocus Pocus”, Florin este atât regizor, cât şi scenarist şi scenograf, astfel că pasiunea și priceperea la confecționarea de păpuși, măști, de instalații și decoruri i-a deschis și oportunități de colaborare pentru producțiile unor teatre din țară.
Cu trupa Mihai Raicu a Teatrului de Nord colaborează din 2021, când a semnat scenografia la spectacolul pentru copii „Cu susul în jos” de Ana Cucu Popescu, regizat de Delia Gavlițchi. În proiectul spectacolului „Bolnava închipuită” Diana Dragoș l-a ales în echipă pentru realizarea măștilor de commedia, dar și pe mișcare scenică. https://www.youtube.com/watch?v=V6ggCa_yJLk&ab_channel=Create.Act.EnjoyC.A.E 


COLABORATOR
BOLNAVA ÎNCHIPUITĂ
măști și mișcare scenică
30 Apr 2023
CU SUSUL ÎN JOS
scenografia
23 Apr 2021


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft