Bilete online
Codruța Cadar

Secretar literar

Codruța Ioana Cadar

Secretar literar și dramaturg

Codruța Cadar a absolvit în 2023 Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, specializarea Teatrologie.

În timpul liceului preocuparea extracuriculară principală a Codruței a fost teatrul. Între 2016-2020 a fost actor amator al Asociației „Arttis” – Trupa „Iosif Ahmed”, care mai târziu și-a schimbat numele în Trupa9, unde a jucat în mai multe spectacole care au circulat la diferite festivaluri de teatru amatoricesc din țară, a participat la ateliere de actorie și a ajutat la pregătirea textelor de spectacol. Din 2017 devine primul voluntar al Trupei de Voluntari a Teatrului de Nord Satu Mare. În cadrul voluntariatului a făcut parte din procesul de recrutare a noilor voluntari și din campaniile de promovare a edițiilor Festivalului Internațional Multicultural de Teatru „Tranzit Feszt” (2017-2020). Tot în cadrul voluntariatului a jucat în spectacolul Revizorul (r. László Vadas, data premierei 29 octombrie 2017), prima interacțiune directă cu o scenă și un proces de lucru profesioniste.

În anii facultății, Codruța a colaborat ca dramaturg pentru spectacolul studențesc Medeea (r. Denisa Hălăngău, premiera în ianuarie 2022), spectacol care a participat și la secțiunea Sunlight Theatre din cadrul Flight Festival, Timișoara, 2022. De asemenea, a făcut asistență de dramaturgie pentru spectacolul Nu mai ține linia ocupată (r. Adina Lazăr, data premierei 18 decembrie 2021), produs de Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, a publicat articole în revista online Copilot, un proiect independent din Cluj, și în Exercițiul 18, revistă de cultură pentru tineret aflată sub aripa revistei sibiene Capital Cultural.

În 2023 a debutat dramaturgic cu textul Chimia unei gume de mestecat aruncate pe stradă, text câștigător al Concursului de Dramaturgie – Monodramă „Valentin Nicolau” desfășurat în cadrul festivalului Bacău Fest Monodrame 2023. Mai târziu a făcut dramaturgia și a fost producător al spectacolului independent cu același nume, bazat pe acest text (r. Sergiu Cornelius, data premierei 6 iunie 2023). Spectacolul este câștigătorul primei ediții a concursului de monodrame SocolArt.

Începând cu stagiunea 2023-2024, Codruța Cadar este secretar literar al Teatrului de Nord Satu Mare, Trupa Mihai Raicu (secția română).


ECHIPA TEHNICA
FALSTAFF
asistent dramaturgie
28 Ian 2024
Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft