Bilete online
Codruța Cadar

Secretar literar

Codruța Ioana Cadar

Secretar literar și dramaturg

Codruța Cadar a absolvit în 2023 Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, specializarea Teatrologie.

În timpul liceului preocuparea extracuriculară principală a Codruței a fost teatrul. Între 2016-2020 a fost actor amator al Asociației „Arttis” – Trupa „Iosif Ahmed”, care mai târziu și-a schimbat numele în Trupa9, unde a jucat în mai multe spectacole care au circulat la diferite festivaluri de teatru amatoricesc din țară, a participat la ateliere de actorie și a ajutat la pregătirea textelor de spectacol. Din 2017 devine primul voluntar al Trupei de Voluntari a Teatrului de Nord Satu Mare. În cadrul voluntariatului a făcut parte din procesul de recrutare a noilor voluntari și din campaniile de promovare a edițiilor Festivalului Internațional Multicultural de Teatru „Tranzit Feszt” (2017-2020). Tot în cadrul voluntariatului a jucat în spectacolul Revizorul (r. László Vadas, data premierei 29 octombrie 2017), prima interacțiune directă cu o scenă și un proces de lucru profesioniste.

În anii facultății, Codruța a colaborat ca dramaturg pentru spectacolul studențesc Medeea (r. Denisa Hălăngău, premiera în ianuarie 2022), spectacol care a participat și la secțiunea Sunlight Theatre din cadrul Flight Festival, Timișoara, 2022. De asemenea, a făcut asistență de dramaturgie pentru spectacolul Nu mai ține linia ocupată (r. Adina Lazăr, data premierei 18 decembrie 2021), produs de Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, a publicat articole în revista online Copilot, un proiect independent din Cluj, și în Exercițiul 18, revistă de cultură pentru tineret aflată sub aripa revistei sibiene Capital Cultural.

În 2023 a debutat dramaturgic cu textul Chimia unei gume de mestecat aruncate pe stradă, text câștigător al Concursului de Dramaturgie – Monodramă „Valentin Nicolau” desfășurat în cadrul festivalului Bacău Fest Monodrame 2023. Mai târziu a făcut dramaturgia și a fost producător al spectacolului independent cu același nume, bazat pe acest text (r. Sergiu Cornelius, data premierei 6 iunie 2023). Spectacolul este câștigătorul primei ediții a concursului de monodrame SocolArt.

Începând cu stagiunea 2023-2024, Codruța Cadar este secretar literar al Teatrului de Nord Satu Mare, Trupa Mihai Raicu (secția română).

Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft