Bilete online
NOVECENTO
adaptare după Alessandro BarricoNOVECENTO

adaptare după Alessandro Barrico

vezi tot programul


Imagini

STAGIUNEA 2005 - 2006

NOVECENTO 

monodramă

adaptare după Alessandro Barrico   

Regia: Ovidiu Caiţa

Scenografia: Alexandru Radu

Data premierei: 13 noiembrie 2005

Distribuţia:  

Danny Boodmann T.D. Lemon Novecento - Radu Botar

 

Sufleur  –  Lucia Maria Racşan

Sunet – Robert Costea, Csaba Szatvari

Lumini – Mihai Zima, Ioan Dindiligan

Regia tehnică – Ritta Szabo
 

După „Plămânul imaginar sau Molière dintr-o suflare” – la Théâtre de la Croix Rousse din Lyon, „Novecento” este al doilea one-man-show al actorul Radu Botar – la Teatrul de Nord Satu Mare.

- 50 de roluri principale în spectacole de teatru şi film; premii naţionale şi internaţionale pentru interpretare; regizor al câtorva spectacole de teatru şi café-teatru; scenarist şi regizor a 4 filme de scurt metraj pentru t.v.; realizator programe radio; moderator t.v. la diferite posturi locale; co-fondator al societăţii de producţie de artă şi spectacole „Hangar Ltd.”; creator şi coordonator al unor proiecte de imagine în campaniile electorale; profesor de artă dramatică într-un program de doi ani iniţiat de Inspectoratul Judeţean de Învăţământ şi şcoala „Teodor Murăşanu” din Turda; membru fondator al Societăţii Transilvane Zamolxe din Cluj.

„Novecento
” este un monolog, o dramă, un poem sau doar o fermecătoare improvizaţie pentru pian şi trompetă. Este povestea unui pianist, copil al mării, abandonat la naştere la bordul unui transatlantic.

Alessandro Baricco este unul dintre cei mai în vogă autori italieni contemporani. Novecento este cel mai mare pianist care a cântat vreodată pe ocean. El îşi adaptează propria muzică la melodia haotică a mării, se joacă cu marea, pare să danseze cu însăşi viaţa.

          „Un actor complet, cu calităţi uriaşe, stăpân pe toate registrele, Radu Botar este protagonistul monologului dramatic colorat în toate formele seducţiei actoriceşti. Căci, inteligenţa regizorului a fost să speculeze remarcabilul talent al acestui actor, dar şi farmecul binecunoscutei poveşti a lui Alessandro Baricco. Cu convenţia la vedere, cu schimbările de costum sub ochiul publicului, Novecento de la Satu Mare este un spectacol-periplu prin toate genurile pe care le poate performa un actor: de la comic la liric, de la sarcastic la ludic. Novecento interpretat de Radu Botar rămâne unul dintre cele mai bune one-man-show-uri din România la ora actuală.” (Cristina Rusiecki în „Adevărul literar – artistic”, 11 februarie 2006)

Bilete online

REGIA
Ovidiu Caiţa
regia artistică

SCENOGRAFIA
Alexandru Radu
scenografia

DISTRIBUTIA
Radu Botar
Danny Boodmann T.D. Lemon Novecento

FOȘTI ANGAJAȚI ȘI COLABORATORI
Ritta Szabo
regia tehnică


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft