de Hristo Boytchev
ORCHESTRA TITANIC de Hristo Boytchev
Regia artistică: Adina Lazăr
Scenografia: Cristian Gătina
Distribuția:
Doko - Cristian Dan
Luko - Adriana Vaida
Meto - Romul Moruțan
Luba - Alexandra Odoroagă
Harry - Ciprian Vultur
Regia tehnică și sufleur: Botos Eniko
Sunet: Gabriel Koka
Lumini: Ioan Iluță
Spectacol realizat de Adina Lazăr - studentă la regie, Facultatea de Teatru şi Televiziune Cluj-Napoca, clasa lect. univ. dr. Gelu Badea, pentru susţinerea examenului de licenţă.
Premiera: 5 martie 2016, Sala Studio
Orchestra Titanic este un spectacol despre EVADARE. Întrebarea de la care s-a pornit în conceperea lui a fost: "Cât de departe suntem dispuși să mergem pentru a nu ne confrunta cu greșelile pe care le-am făcut, pentru a evada efectiv din viața noastră?". Personajele acestui spectacol sunt niște măști colorate în spatele cărora se ascund disperarea și neputința. Spectacolul ne confruntă, brutal pe alocuri, cu faptul că oriunde ne-am ascunde, oricâte identități sociale am schimba, cărăm cu noi o "valiză" în care sunt toate regretele noastre. Pe parcursul piesei capacul acestei "valize" este deschis și astfel spectatorului i se relevă mecanismul grotesc care animă existența personajelor.
Adina Lazăr
Hristo Boytchev este unul dintre cei mai jucați dramaturgi din Europa. Piesele sale au fost montate în 40 de țări de pe cinci continente. În anul 1997 a fost declarat de Harold Pinter câștigătorul "Competiției internaționale de teatru" - de British Council. Piesa ORCHESTRA TITANIC este definită ca fiind ultimul fenomen al postmodernismului european. A fost pusă în scenă în peste 20 de țări, printre care Australia, Rusia, Franța, Germania, Polonia, România, Turcia, fosta Iugoslavie etc.
“Orchestra Titanic”, o poveste despre iluzia sensului vieţii
cronică de Vasile Andreica
http://www.informatia-zilei.ro/sm/orchestra-titanic-o-poveste-despre-iluzia-sensului-vietii/
scenografie
Luko
Luba
Harry
Doko
Meto
regia artistică
Doko