Bilete online
OMUL-VULPE
Spectacol-lectură, T.E.a.M.A.OMUL-VULPE

Spectacol-lectură, T.E.a.M.A.

vezi tot programul


Imagini

Proiect T.E.a.M.A. (Teatru.Eduațional.aspecteMarginale.Aposteriori), co-finanțat de AFCN 

Spectacol-lectură:

OMUL-VULPE sau PRIVILEGIUL DE A FI SUPER EROU

Dramaturg: Ana Cucu Popescu

Regia: Tudor Dreve

Text scris împreună cu elevii de la Școala Gimnazială Pomi:

Violeta Petrik, Vanessa Raț, Raul Andrei Tudoran, David Sebastian Crișan, Petru Cristian Fernea, Fabian Mihail Fernea, George Marian Barbur, Narcisa Maria Fernea, Andreea Ioana Katler, Diana Antonia Petrușe, Andreea Maria Mesaros, Vlăduț Andrei Nastai

Distribuția:

Omul-Vulpe - Ioana Cheregi

Cel Înțelept, Vocea/Hypnos - Tibor Székely

Daniela - Andreea Mocan

Dorin - Sergiu Tăbăcaru

Alex - Andrei Stan

***
Vârsta recomandată: 6 - 11 ani

***

Omul-Vulpe e trimis pe Pământ să deslușească misterul copiilor care se comportă urât. Superiorul lui e convins că e ceva necurat la mijloc, dar Omul-Vulpe tinde să creadă că acești copii au nevoie doar de un pic de atenție și ghidaj.

Timpul petrecut pe Pământ îl ajută pe Omul-Vulpe să realizeze niște lucruri și despre propria persoană, despre privilegiile sale și despre ce îl motivează să ajute oameni.

Ce va descoperi Omul-Vulpe? Niște copii care încearcă să se adapteze la lumea în care trăiesc sau o forță a răului ce a pus stăpânire pe ei și îi obligă să se comporte așa?

*** 

Experiența mea din cadrul atelierelor de la Pomi a fost una destul de diferită față de ce eram eu obișnuită. Deși nu e prima dată când țin ateliere de teatru pentru copii, am simțit că de data asta ceva a fost altfel. În primul rând am avut senzația că eu am învățat de la ei mult mai mult decât au învățat ei de la mine și, astfel, am ajuns în contact cu problemele reale ce preocupă jumătatea non-urbană a copiilor din România.

Cred că aceste teme sunt destul de rar întâlnite în spectacolele pentru copii tocmai pentru că există această presupunere „din oficiu” că nu ei sunt acei copii care o să vină să vadă un spectacol e teatru. Acesta e principalul motiv pentru care am apreciat atât de mult acest proiect: nu doar oferă un spațiu de explorare și utilizare a acestor teme, ci facilitează și accesul copiilor din mediul rural la teatru destinat categoriei lor de vârstă.

Ana Cucu Popescu

***

Ana Cucu Popescu este absolventa Facultății de Teatru şi Televiziune, din cadrul UBB Cluj Napoca, Secția teatrologie (2010) și a masteratului de Dramaturgie-Filmologie (2012) din cadrul aceleiași facultăți. Începând cu anul 2015 predă cursuri de scriere creativă pentru copii şi adolescenți în cadrul școlii de teatru „Scena Mică", ce își desfășoară activitatea în Târgu Jiu. Este interesată de lucrul în cadrul proiectelor interdisciplinare sau experimentale şi la spectacolele destinate publicului tânăr şi foarte tânăr. Hârtii, ursuleți şi fete, 25 de secunde, 9 din 10, 13 tablouri cu oameni, Istorie subiectivă a fragilității, OPEN, S.ocietatea cu R.ăspundere L.imitată Harababura roz-albastră, Povesti din bucătărie, Body of Defiance, Bucătăria familiei Balaur, Despre Stele şi Tărâmul de Mijloc sunt câteva dintre piesele scrise de ea. 

________________

Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
 

Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare și Direcția Generală de Asistența Socială și Protecția Copilului Satu Mare. 

Proiectul T.E.a.M.A. s-a desfășurat în perioada Iulie – Noiembrie 2021 și se finalizează cu trei premiere:

  • 5 noiembrie 2021, ora 12.00, ONLINE: OMUL-VULPE sau PRIVILEGIUL DE A FI SUPER EROU, de Ana Cucu Popescu și elevii Școlii Gimnaziale Pomi, regia Tudor Dreve - spectacol lectură
  • 6 noiembrie 2021, ora 12.00, ONLINE: SĂ N-AUD MUSCA!, de Natalia Graur și elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Negrești-Oaș, regia Diana Dragoș - spectacol lectură
  • 7 noiembrie 2021, ora 18.00, LIVESTREAMING: ABSENȚE, de Daniel Oltean și elevii de la Liceul Teoretic Carei, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Carei, Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” Carei, regia Adrian Iclenzan
  • 8 - 15 noiembrie 2021: distribuirea spectacolelor în școlile partenere din județul Satu Mare, ONLINE

__________

Smile Înregistrarea spectacolului este disponibilă gratuit pentru toți elevii din Satu Mare. 

Pentru a viziona spectacolul vă rugăm să vă înscrieți aici → https://docs.google.com/spreadsheets/d/16xveDCTwYt3h8_bRevqwYQV1N0qchOOW/edit#gid=1237620186 

Bilete online

DISTRIBUTIA
Ioana Cheregi
Omul-Vulpe
Tibor Székely
Cel Înțelept, Vocea/Hypnos

COLABORATORI
Tudor Dreve
regizor


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft