Bilete online
VIAŢA TA ÎN 65 DE MINUTE
de Albert Espinosa



VIAŢA TA ÎN 65 DE MINUTE

de Albert Espinosa

vezi tot programul


Imagini

STAGIUNEA 2014 - 2015
Sala Studio

PREMIERĂ NAȚIONALĂ

VIAŢA TA ÎN 65 DE MINUTE de Albert Espinosa

Traducerea: Luminiţa Voina-Răuţ

Regia artistică: Ovidiu Caița

Scenografia: Cristian Gătina

Coregrafia: Gabriela Tănase 

Distribuția:

Lluc - Andrei Stan

Cristina - Alexandra Odoroagă

Francisco - Cristian Iorga

Carmen - Ioana Cheregi

Ignacio - Vlad Chico

Carolina - Raluca Mara

Regizor tehnic și sufleur: Ritta Szabo
Sunet: Vlad Giurge
Lumini: Ioan Iluță, Doroghi András


Premiera: 4 noiembrie 2014, Sala Studio

”Aţi fost vreodată atât de fericiţi, atât, atât, atât de fericiţi încât v-aţi gândit că n-o să mai fiţi niciodată aşa de fericiţi? Că n-are rost să menţineţi fericirea, că n-are rost să pierdeţi nimic din această fericire? Sunteţi atât de fericiţi, viaţa voastră a atins o asemenea perfecţiune, încât poate că n-are rost să mai căutaţi altceva! Poate că n-are rost să mai căutaţi nimic.
Aţi fost vreodată atât de fericiţi, atât, atât, atât de fericiţi, încât  v-aţi gândit că n-o să mai fiţi niciodată aşa de fericiţi?”

Uneori viața poate fi rezumată în 65 de minute, în 65 de minute de iubire, pasiune, prietenie, bucurie sau lacrimi.
O poveste despre prietenie, dragoste și moarte. 

 

Albert Espinoza

S-a născut la Barcelona în 1971.

Dramaturg, romancier, scenarist, actor și regizor, este unul dintre cei mai importanți autori din lumea culturală spaniolă contemporană.

Are propria lui companie, ”Los Pelones” (”Pleșuvii”), fiind și actor și regizor în cadrul ei.

Două piese i-au fost ecranizate, ”Planta 4” (”Etajul 4”), în regia lui Antonio Mercero, fiind filmul cu cele mai mari încasări în Spania în 2004, cu Premiul Goya pentru cel mai bun film artistic. În Elveția s-a făcut un remake după el, cu titlul ”StationsPiraten”, și a câștigat mai multe premii la festivalurile de film.

A scris: scenarii pentru filmele ”Nimeni nu-i perfect”, ”Tempus Fugit” (Premiul de Aur la Monte Carlo, pentru cel mai bun scenariu), ”Eroi” și ”Nu-mi cere să te sărut, fiindcă o s-o fac”; scenarii pentru peste 12 seriale de televiziune; ”Brățări roșii”, un scenariu bazat pe cartea ”El mundo Amarillo” (”Lumea galbenă”), primul lui roman; ”Todo lo que podríamos haber sido tu y yo si no fueramos tu y yo” („Tot ce-am fi putut fi tu și cu mine, dacă n-am fi tu și cu mine”) și ”Si tu me dices ven lo dejo todo pero dime ven” (”Dacă îmi zici vino, las totul, dar spune-mi vino”). Cele trei romane au fost numărul 1 în Spania, ultimul ocupând acest loc 24 de săptămâni, și s-au vândut în peste 20 de țări.

Piesele lui sunt jucate în Spania, SUA, Mexic, Canada, Coreea și Australia.

”4 Dansuri” (2003) s-a jucat cu mare succes în Spania, Germania, în Mexic Venezuela și în 2012, pentru prima oară în România, la Teatrul Excelsior din București.  

Câștigă cu piesa ”Tu vida en 65’” (”Viața ta în 65’”) Premiului Butaca. Primește premiul TeatreBcn pentru ”Idaho y Utah” (”Idaho și Utah”), și este nominalizat la premiile Max pentru teatru.

Albert Espinosa a adaptat pentru cinema ”Viața ta în 65’”, film în regia Mariei Ripoll. Piesa este jucată în peste 20 de țări.

 

Luminița Voina-Răuț a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi străine, Universitatea București (spaniolă-franceză) și este membră a Uniunii Scriitorilor din România din 1995. A tradus cărți scrise de  unii dintre cei mai mari autori hispanici: Mario Vargas Llosa (”Rătăcirile fetei nesăbuite”, ”Peștele în apă”), Julio Cortazar (”Autostrada din sud”, „Cât de mult o iubim pe Glenda”), Ernesto Sábato (”Între scris și sange”), Alfredo Bryce Echenique (”Ghidul trist al Parisului”), Juan Marse (”Vraja Shanghaiului”), Nuria Amat („Regina Americii”), Agustin Sanchez Vidal (”Bunuel, Lorca, Dalí: enigma fără sfârșit”), Luis Bunuel (”Ultimul meu suspin”).

La Editura Vellant i-a apărut volumul ”Traducerile din poveste”.

Este foarte apropiată de lumea teatrului, conduce secretariatul literar al Teatrului Bulandra, și a tradus piese de teatru ale unor autori contemporani apreciați în lumea întreagă (Juan Mayorga, Jordi Galceran, Esteve Soler, Albert Espinosa).


cronici:
http://adevarul.ro/cultura/teatru/necesar-profesionist-1_5506b187448e03c0fd9ad895/index.html

http://www.informatia-zilei.ro/sm/viata-ta-in-65-de-minute-o-drama-a-tineretii-insetate-de-iubire/#more-211446

Bilete online

REGIA
Ovidiu Caiţa
regia artistică

SCENOGRAFIA

COREGRAFA

DISTRIBUTIA
Raluca Mara
Carolina

COLABORATORI

FOȘTI ANGAJAȚI ȘI COLABORATORI
Cristian Iorga
Francisco
Ritta Szabo
regia tehnică și sufleur
Vlad Chico
Ignacio

ECHIPA TEHNICA
Vlad Giurge
sunet, proiecții video


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft